Mobile Suite Gundam Wing: Endless Waltz OVA

Heero
Egyenes folytatása a sorozatnak, és hál istennek nem arról szólt, hogyan élnek boldogan a szereplők x év elteltével. Ami azt illeti, nem is olyan boldogan élnek, egy újabb akciódús, csépelős sztoriba csöppenünk, ami akár még jó is lehetne.
Azonban sajnos rengeteg logikai gixert vélek felfedezni benne, ráadásul a grafika is váltotott egy kicsit… nem mindenhol előnyére.
Nézzük részletesebben:
A sztori rendben lenne, néhány durva logikai hibát leszámítva. Először is, ha már demilitarizálnak, és meg akarják semmisíteni a Gundamokat, akkor előtte mi a fenéért fordítanak rá erőforrásokat, hogy a végső csata után helyrepofozzák, sőt, fejlesszék őket? Oké, új OVA, mutassunk valami szépet a nézőnek, milyen király Gundamokat tudunk mi készíteni! Ez rendben is van, tényleg cool lett, meg minden, ebben a formában még a Wing Zero is tetszett, de attól, hogy felújítják, még nem kell plusz két Gatlingot adni a Heavyheandnek!
Aztán Zechs és a Tallgeis. Zechs még csak rendben van, de a Tallgeis apró cafatokra szakadt Treizzel egyetemben. Ehez képest most egész jó egészségnek örvendett. Akkor már mért nem az Epyont rakták Zechs alá, arról még meg lehet magyarázni, hogy viszonylag egyben maradt. Már eleve ha Zechs túlélte a bulit.
Aztán amikor a végén a Földön aprítanak, és gondosan ügyelnek rá, hogy ne öljék meg a pilótákat… Ez mind szép és jó, csak ha az előző részben Zechs csapatszállítóstól darálta be az invázióra indulo Serpenteket, akkor miért most kezdte el érdekelni a pilóták élete?
Oké, logikai lyukak elemzésének vége. Jöjjön a grafika.
OVA, elvileg nagyobb a költségvetése, mint a sorozatnak (legalábbis epizódokra bontva, kétlem, hogy ez a 3 rész többe került volna, mint az előző 49 :))… De nem mindenhol látszik meg. A csatákat alaposan felturbózták, a robbanások és a Mobile Suiteok sokkal kidolgozottabbak, a koreográfiáról nem is beszélve. Olyan gyors és pörgős lett némelyik jelenet, hogy az ember csak kapkodja a fejét. A Gundamokat is felújították, jól néznek ki ezzel a csillogóbb külsővel. Tetszett még, hogy a mechák alaposan lerongyolódnak a csatában, golyónyomok a páncélon, kisebb-nagyobb darabok leszakadnak. Mint már mondtam nagyon nem szeretem az übermensch fílinget, amikor a főhős szinte sebezhetetlen. Ja, és végre olyan mechákat gyártottak, amik nem robbannak fel, ha levágják a kislábujjukat :D
Ez volt a pozitívum. Viszont a mozgás sok helyen nagyon darabos volt, nem csak a szereplők, be néha a kamera mozgása is. A hátterek néha homályosak lettek (bár ez lehet hogy csak a ripnek tudható be…), és nagyon sokszor a szájmozgásnak köze nem volt a hallott hanghoz, sőt, volt, hogy nem is volt szájmozgás. Késsé kiábrándító volt látni Relenat hasbeszélni… Nem igaz, hogy legalább erre nem tudtak volna egy kicsit odafigyelni ~:-(
Nah… a sztori jó, a kivitelezés már annyira nem. Azért érdemes megnézni a sorozat után.
Van ebből még egy mozi is, ami elvileg ugyanezt a történetet dolgozza fel, remélem ott már összekapta magát a stáb, és nem lesznek benne ezek az idegesítő bakik…

Anidb
ANN

Hozzászólás